Δώστε φτερά στο παιδί σας με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου UCMAS

Το UCMAS (Universal Concepts of Mental Arithmetic Systems) είναι μια παγκοσμίως γνωστή πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού, με συγκεκριμένα οφέλη καθώς και με εμφανή αποτελέσματα σε μαθητές στην Κύπρο και Ελλάδα. Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικής ηλικίας. Το UCMAS ξεκίνησε το 1993 στη Μαλαισία και διδάσκεται σε περισσότερα από 6000 εκπαιδευτικά κέντρα σε 80 χώρες. Στην Κύπρο ξεκίνησε η υλοποίηση του UCMAS το 2017 και διδάσκεται σε όλες τις επαρχίες. Το UCMAS είναι το μοναδικό, εγκεκριμένο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, πρόγραμμα νοερής αριθμητικής στην Κύπρο.

Έχει διαπιστωθεί από ερευνητές ότι η λειτουργία του εγκεφάλου διεγείρεται από την αλληλεπίδραση των δαχτύλων και του μυαλού. To UCMAS βασίζεται στη χρήση του εργαλείου του άβακα, τον οποίο το παιδί χρησιμοποιεί με τα δάκτυλα και των δυο χεριών για να μετακινεί τις χάντρες. Μέσα από το πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν αρχικά να κάνουν υπολογισμούς με έναν πραγματικό άβακα που είναι μπροστά τους, και ακολούθως με ένα νοερό/φανταστικό άβακα τον οποίο δημιουργούν στο μυαλό τους.

Τα οφέλη στα παιδιά τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα είναι πολλά. Η ενδυνάμωση της μνήμης επιτυγχάνεται μέσω αυτής της νοερής απεικόνισης του άβακα που κάνει το παιδί. Η συγκέντρωση είναι άλλη μια νοητική διεργασία που εξασκείται ακόμη και όταν το περιβάλλον έχει παρεμβολές που αποσπούν το παιδί. Η ακουστική ικανότητα επίσης δουλεύεται κι ενδυναμώνεται μέσω των ασκήσεων που κάνουμε.Αποδεδειγμένα οι μαθητές στο UCMAS μαθαίνουν να κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα και να είναι αποτελεσματικοί. Επιπλέον, επιτυγχάνεται βελτίωση μαθηματικής αντίληψης και ικανότητας με την τεχνική του νοερού/φανταστικού άβακα που δημιουργεί το παιδί στο μυαλό του, όπου μπορεί να δίνει αποτελέσματα απίστευτα γρήγορα και με ακρίβεια.

Όλα τα παραπάνω αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, ενώ παρατηρείται επίσης βελτίωση της ακαδημαϊκής επίδοσης σε όλα τα μαθήματα του σχολείου. Το UCMAS δεν έρχεται να υποκαταστήσει τα μαθηματικά του σχολείου, αλλά παράλληλα να το βοηθήσει σε όλα του τα μαθήματα. Οι γονείς των μαθητών μας επιβεβαιώνουν κάθε χρόνο όλα αυτά.

Στο Velissariou Training Center/Kids Education οι επιτυχίες των μαθητών μας δεν είναι μια τυχαία υπόθεση. Για εμάς το κάθε παιδί ξεχωριστά αποτελεί μια μονάδα, με τις ιδιαίτερες ανάγκες του και γνωστικές απαιτήσεις τις οποίες σεβόμαστε και καλλιεργούμε προς όφελος των μαθητών. Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύονται μέσα από τις διακρίσεις μας στους Παγκύπριους Διαγωνισμούς UCMAS:

  • Στον 1ο Παγκύπριο Διαγωνισμό UCMAS που πραγματοποιήθηκε στις 17/06/2018, το κέντρο μας απέσπασε 7 κύπελλα
  • Στον 2ο Παγκύπριο Διαγωνισμό UCMAS που πραγματοποιήθηκε στις 26/5/2019, το κέντρο μας απέσπασε 12 κύπελλα
  • Στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό UCMAS που πραγματοποιήθηκε στις 12/07/2020, το κέντρο μας απέσπασε 22 κύπελλα.
  • Στον 4ο Παγκύπριο Διαγωνισμό UCMAS που πραγματοποιήθηκε στις 03/07/2021, το κέντρο μας απέσπασε 27 κύπελλα.

Η ανοδική πορεία των διακρίσεων απορρέει από τον συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο που διδάσκονται τα παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς και την παροχή κινήτρων να δίνουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό!

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα UCMAS, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.velissariou.com.cy ή να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 70077277.